Brouw bier met een geschikt bierbrouw pakket!

Bierglas met chips

Wist je dat je tegenwoordig zelf je eigen bier kunt brouwen? Er is een ware hype aan het ontstaan in zelf bier brouwen. De bier brouw evolutie is een aantal jaar later gekomen dan dat het speciaal bier opnieuw was uitgevonden in Nederland. Want ook speciaal bier drinken is ontzettend populair geworden in Nederland. Je ziet de ene na de andere speciaal bier café ontstaan en ook qua brouwerijen is Nederland flink aan het uitdijen. Een logisch gevolg is dat mensen nieuwsgierig zijn naar waar het bier vandaan komt en willen een eigen bier thuis kunnen brouwen. Gelukkig hoef je geen expert te zijn om bier te kunnen brouwen maar er zijn een aantal zaken die je moet weten. Lees ons artikel voor meer informatie.

Wat is voor mij het geschikte bierbrouw pakket?

Klinkt dit aantrekkelijk en wil je een poging wagen om zelf bier te brouwen? Begin je avontuur dan met een standaard bierbrouw pakket. Op het internet zijn veel shops te vinden die de pakketten te kopen. Het is geheel aan jouw voorkeur en budget welke je wilt kopen. Ons advies is om wel voor een all-grain pakket te gaan. Daarin ga je namelijk bier brouwen met echte granen en dat is hoe het hoort. Er zijn ook moutextract pakken op de markt en hier hoef je alleen water bij te doen en dan heb je al bier. Daarmee leer je nog niet de ambacht bier brouwen.

Kan iedereen zelf bier brouwen?

Het snelle antwoord op deze vraag is: Ja! Ook jij kunt thuis bier brouwen. Bier brouwen doe je in de keuken en met standaard keukengerei wat de gemiddelde Nederlander wel in huis heeft. Je hebt de volgende keukenmaterialen nodig:

 • 10 liter pan
 • Keukenthermometer
 • Vergiet/zeef
 • Kristalsuiker

Niet iedereen heeft een keukenthermometer in huis, dus houdt wel rekening dat je deze extra moet aanschaffen. De meeste brouwwinkels hebben deze standaard op voorraad zodat je deze gewoon mee kunt bestellen.

Als je alle materialen gereed hebt is het tijd om te gaan brouwen. Volg de instructies in het boekje om het bier te brouwen. Je zal in ieder geval door de volgende stappen heen gaan:

 1. Maischen
 2. Filteren
 3. Spoelen
 4. Koken
 5. Koelen
 6. Vergisten
 7. Bottelen

Een brouwdag zal ongeveer 4 uur in beslag nemen. Het belangrijkste op een brouwdag is om hygiënisch te werken!

Eindresultaat

Na een aantal weken kun je het bier gaan drinken. Geniet van het resultaat en bedenk of je de hobby verder wilt oppakken of dat je het bij deze brouwdag houd.

Laat uw antwoord achter

Welkom bij Feest4en. Wij helpen je bij het organiseren van de leukste feesten. Voor het organiseren van bruiloften, themafeesten en personeelsfeesten ben je bij ons aan het juiste adres. Ook helpen wij je met het vinden van de perfecte feestlocatie. Onze missie is om iedere keer weer een feest te organiseren waarover nog jaren gepraat wordt door vrienden en familie.